Bijen, wespen of hommel?

Bijen, wespen, hommels, … Voor sommigen lijkt het onderscheid soms moeilijk. Toch is dit verschil belangrijk.

Wespen zijn vooral te herkennen aan de typische wespentaille. Zij zijn zwart-geel gestreept en zijn niet behaard. Wespen kunnen behoorlijk agressief zijn. Aangezien ze schadelijke insecten zoals muggen eten en zorgen voor bestuiving hebben ze wel zeker een nut. Toch worden ze vaak als hinderlijk ervaren.

In tegenstelling tot wespen, zijn hommels niet agressief. Ze zullen enkel steken bij direct gevaar. Zij helpen bij de bestuiving. Qua bouw zijn ze veel logger dan een wesp of een bij. Ze zijn ook zeer sterk behaard. Hommelnesten zijn vaak kleiner en niet hinderlijk. Indien ze toch op een gevaarlijke plaats zitten, worden ze best ook verplaatst.

 

Bijen zijn dan weer van onschatbare waarde. Zij zorgen niet alleen voor honing maar vooral voor de bestuiving van alle mogelijke bloemen. Deze bestuiving is van cruciaal belang voor het voedselaanbod bij de mens. Een wilde bijennest wordt dan ook niet zomaar vernietigd. Aangezien deze nesten op bepaalde plaatsen wel hinderlijk kunnen zijn, werken wij samen met imkers die deze nesten komen ophalen. Zo bent u verlost van de bijen en kunnen zij op een andere plaats nuttig werk verrichten.

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save